Mensen in armoede: ze hebben het zelf gezocht?

© www.aandeonderkant.be

Interactieve lezing over (voor)oordelen bij mensen in armoede

Start do 9 maart '23
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaard: € 6
Alle tarieven

Waar CC Stroming
Dorp 101
9290 Berlare

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Auteur Marijke Decuypere geeft een lezing over haar boek Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger waarbij ze ingaat op vooroordelen rond armoede. Ze wordt daarin bijgestaan door een ervaringsdeskundige. Ook jij wordt uitgenodigd om te reflecteren over hun eigen (voor)oordelen over mensen in armoede.

Auteur Marijke Decuypere geeft een interactieve lezing over haar boek Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger waarbij ze ingaat op vooroordelen rond armoede. Ze wordt daarin bijgestaan door een ervaringsdeskundige.


Het boek brengt echte verhalen van mensen in armoede over heel Vlaanderen. Marc is dakloos, Christine is een jonge mama met twee kindjes, huurt een vochtige woning en moet verhuizen. Anita proberen we te stimuleren om eens op vakantie te gaan, Jan is langdurig werkloos. De boodschap is dat mensen in armoede meer inspanningen moeten leveren om aan hun basisbehoeften te kunnen voldoen. Wie langdurig in armoede leeft, heeft het veel moeilijker. Dit boek wil daar bewustwording rond creëren.


Deelnemers worden uitgenodigd om te reflecteren over hun eigen (voor)oordelen over mensen in armoede. Denk bijvoorbeeld aan: Zijn mensen aan de onderkant profiteurs? Zouden ze niet beter anders omgaan met hun geld? Het is een interactieve lezing die je uitnodigt om aan de hand van levende verhalen de realiteit achter de armoedecijfers te leren kennen.

Sessies

 • do 9 maart '23
  19:30 - 21:30
  CC Stroming - CC Stroming - Ignace De Wilde zaal

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 6
 • Met korting
  € 3
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Marijke Decuypere

Marijke Decuypere werkt al meer dan 20 jaar bij ATD Vierde Wereld, een internationale…
Meer over Marijke Decuypere

In samenwerking met