Kruiden oogsten en drogen

© Canva

Infoavond

Start wo 20 april '22
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 5
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Dendermonde
Kerkstraat 111
9200 Dendermonde

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Weet je dat je veel meer kan drogen dan munt, salie en tijm? Denk aan jonge brandneteltopjes, bladeren van bergamot, Echinacea, rozen, lindebloesem, berkenblaadjes, …. Bekijk de eindeloze mogelijkheden.

Door het droogproces verandert het uitzicht van kruiden. Omgekeerd aan wat meeste mensen denken, winnen de meeste kruiden daarmee aan smaak en effectiviteit.

Gebruik je het blad, de bloem, het zaad of de wortel? Wanneer is het juiste tijdstip om te oogsten? Hoe kies je de beste methode: drogen in de zon, oven of dehydrator? Invriezen of liever weghangen in bosjes?

Met tips voor lekkere kruidenolies, eenvoudige pesto’s en helende kruidentheetjes. Ook de samenstelling van kruidenmixes voor BBQ, geurzakjes en aromazout komen aan bod.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • wo 20 april '22
  19:30 - 22:00
  Bibliotheek Dendermonde - Bibliotheek Dendermonde

Locatie(s)

 • Bibliotheek Dendermonde Kerkstraat 111
  9200 Dendermonde Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 5
 • Met korting
  € 2,5
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Eveline Temmerman

Professioneel herborist en kruidenverwerker. Met haar bedrijf Herborista brengt ze kruidenkennis en…
Meer over Eveline Temmerman

In samenwerking met