Koning zoekt woning

© Poppentheater Pedrolino

Humoristisch poppentheater over armoede

Start ma 19 september '22
20:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Sint-Niklaas
Hendrik Heymanplein 3
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In dit humoristische poppentheater krijg je een inkijk in het leven van mensen in armoede. De voorstelling gaat over Koning Filip die door onverwachte omstandigheden op straat komt te staan. Hij gaat op zoek naar een huis op de krappe huurmarkt en dat is niet zo eenvoudig. Volg zijn avonturen in deze confronterende en plezante voorstelling.

In dit ludieke poppentheater wordt koning Filip zowaar het slachtoffer van een staatsgreep. Hierdoor wordt hij uit zijn paleis gezet, wordt hij dakloos, wat hem al meteen in de problemen brengt met de arm der wet … Hij moet dus dringend op zoek naar een woning. Al snel ondervindt hij hoe moeilijk dat wel is voor iemand die geen vast werk heeft, geen vast adres noch inkomen, maar wel een groot gezin …. Verhuurders op de private huurmarkt zien hem niet graag komen met zijn raar kostuum, zijn vreemd klinkende naam en zijn gek accent en als er hem al een woning aanboden wordt lijkt de prijs niet bepaald evenredig met de kwaliteit (of het gebrek daaraan) van de woning …


Hij ondervindt dat voor het bekomen van een sociale woning héél véél geduld nodig is en liefst ook wat administratieve vaardigheden … Gelukkig helpt het toeval een handje. Maar onze vorst is zich ondertussen wel zeer bewust van de problematiek en aan het einde van de voorstelling houdt hij voor het publiek een kletterende speech over het grondrecht op wonen in menswaardige omstandigheden en tegen een aanvaardbare prijs. Want wonen onbetaalbaar? Onaanvaardbaar !


Deze voorstelling luidt in Sint-Niklaas de Week van de Duurzame Gemeente* in met als thema 'Leave no one behind' oftewel 'Laat niemand achter'.


GRATIS, maar inschrijven is noodzakelijk.


*Week van de Duurzame Gemeente

De Week van de Duurzame Gemeente wordt sinds 2018 georganiseerd door de VVSG en is een publiekscampagne om enerzijds de bekendheid van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) te vergroten en anderzijds lokale besturen handvaten aan te reiken voor een duurzaam lokaal beleid op lange termijn. In 2022 focussen we op duurzame helden die bijdragen aan één van de basisprincipes van de Agenda 2030: “LEAVE NO ONE BEHIND” (Laat Niemand Achter). Dit principe staat voor het engagement van alle VN-lidstaten om armoede uit te roeien, om een einde te maken aan discriminatie en uitsluiting, en om te verzekeren dat de meest kwetsbare groepen in onze samenleving alle kansen krijgen om mee te kunnen genieten van sociale, economische en ecologische duurzame vooruitgang. (Bron: www.duurzamegemeente.be).

Sessies

 • ma 19 september '22
  20:00 - 21:30
  Bibliotheek Sint-Niklaas - Bibliotheek Sint-Niklaas

Locatie(s)

 • Bibliotheek Sint-Niklaas Hendrik Heymanplein 3
  9100 Sint-Niklaas Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Dieter Vanoutrive

voorzitter vzw Pedrolino, speler, tekstschrijver, regisseur
Meer over Dieter Vanoutrive

In samenwerking met