Klimaatbewust consumeren

© Flickr

Infosessie

Start wo 16 maart '22
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 4
Alle tarieven

Waar CC Jan Tervaert
Kaaiplein 34
9220 Hamme

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Ook de individuele consument kan een steentje bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering. Op welke manier kopen we producten? Hoe gaan we ermee om? Welke verpakkingen gebruiken we? Is vleesarm eten de oplossing? En hoe gaan we om met technologie?

Het jaar 2020 zal ongetwijfeld in de geschiedenisboeken genoteerd worden als het jaar van de wereldwijde coronapandemie. 2020 is ook het warmste jaar ooit sinds de metingen. De gevolgen van de klimaatopwarming zullen aanleiding geven tot heel wat gezondheidsproblemen én klimaatvluchtelingen als gevolg van natuurrampen en mislukte oogsten.

De verdere klimaatopwarming voorkomen is dé grote uitdaging, willen we onze kinderen en komende generaties een gezonde en leefbare wereld schenken.

Deze verantwoordelijkheid is aan de overheid, de industrie, de financiële instellingen maar ook aan ieder van ons. Door ons consumptiegedrag kunnen wij de bedrijven sturen en een draagvlak creëren voor de politici om hun verantwoordelijkheid te nemen zoals ze ook bij het bestrijden van de coronapandemie hebben gekund.

Tijdens deze lezing geeft Karine Van Doorsselaer inzichten en tips hoe wij allen als consument kunnen bijdragen tot een duurzame en gezonde wereld.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • wo 16 maart '22
  19:30 - 22:00
  CC Jan Tervaert - CC jan Tervaert

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 4
 • Met korting
  € 2
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Karine Van Doorsselaer

Karine Van Doorsselaer doceert het vak duurzaam ontwerpen aan de UAntwerpen (faculteit…
Meer over Karine Van Doorsselaer

In samenwerking met