Klimaatbewust consumeren

© Flickr

Infosessie

Start do 21 april '22
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Free: € 0
Alle tarieven

Waar IDM
Zelebaan 42
9160 Lokeren

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Ook de individuele consument kan een steentje bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering. Op welke manier kopen we producten? Hoe gaan we ermee om? Welke verpakkingen gebruiken we? Is vleesarm eten de oplossing? En hoe gaan we om met technologie?

Het jaar 2020 en 2021 zullen ongetwijfeld in de geschiedenisboeken genoteerd worden als de jaren van de wereldwijde coronapandemie. 2020 was ook het warmste jaar ooit sinds de metingen. De gevolgen van de klimaatopwarming zullen aanleiding geven tot heel wat gezondheidsproblemen én klimaatvluchtelingen als gevolg van natuurrampen en mislukte oogsten.


De verdere klimaatopwarming voorkomen is dé grote uitdaging, willen we onze kinderen en komende generaties een gezonde en leefbare wereld schenken.

Deze verantwoordelijkheid is aan de overheid, de industrie, de financiële instellingen maar ook aan ieder van ons. Door ons consumptiegedrag kunnen wij de bedrijven sturen en een draagvlak creëren voor de politici om hun verantwoordelijkheid te nemen zoals ze ook bij het bestrijden van de coronapandemie hebben gekund.

Tijdens deze lezing krijg je inzichten en tips hoe wij allen als consument kunnen bijdragen tot een duurzame en gezonde wereld.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

  • do 21 april '22
    19:30 - 22:00
    IDM - IDM

Locatie(s)

Prijs

  • Free
    € 0

Begeleiding

Karine Van Doorsselaer

Karine Van Doorsselaer doceert het vak duurzaam ontwerpen aan de UAntwerpen (faculteit…
Meer over Karine Van Doorsselaer

In samenwerking met