Kennismaken met Salvadoranen bij ons

© Canva

Nieuwkomer in de kijker

Start vr 19 november '21
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaard: € 8
Alle tarieven

Waar Avansa (Vormingplus) Waas-en-Dender vzw
Rode Kruisstraat 23
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Een Salvadoraanse avond, met informatie over het land en de Salvadoranen bij ons, kennismaken met elkaar in kleine groep, muziek, dans en een hapje.

In El Salvador hebben de mensen het hard te verduren: gewelddadige bendes, een genadeloze president/dictator, extreme weersomstandigheden door de klimaatverandering, enz. Dit alles zorgde voor een grote vluchtelingenstroom uit het kleinste Midden-Amerikaanse landje. Een deel van hen kwam in het Waasland terecht.

Andrea Ayala is een mensenrechtenadvocaat. Zij vertelt ons over de schendingen van de mensenrechten in haar land en over het leven van de Salvadoranen bij ons. In kleine groepjes gaan we in gesprek met Salvadoraanse vluchtelingen en leren we elkaar kennen. We genieten van pupusas en andere Salvadoraanse lekkernijen en van Salvadoraanse muziek. Wie er zin in heeft, kan de beentjes uitslaan met Barbara, een Salvadoraanse danseres.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • vr 19 november '21
  19:30 - 21:30
  Avansa (Vormingplus) Waas-en-Dender vzw - Bar - gelijkvloers

Locatie(s)

 • Avansa (Vormingplus) Waas-en-Dender vzw Rode Kruisstraat 23
  9100 Sint-Niklaas Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 8
 • Met korting
  € 4
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Johan Vermeersch

Educatief medewerker (focus maatschappelijke kwetsbaarheid) Ik ben een empathisch samenwerker met…
Meer over Johan Vermeersch

In samenwerking met