Kennismaken met Afghanen van bij ons

© Canva

We vieren Noroez, het Afghaanse Nieuwjaar

Start zo 20 maart '22
14:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 8
Alle tarieven

Waar Opvangcentrum Westakkers
Grote Baan 111
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Mohammad Nader Farhad vertelt over zijn werk in Afghanistan, de situatie in het land, de vlucht naar België en zijn leven hier. We praten in kleine groepjes met Afghaanse vluchtelingen. Noroez is het Afghaanse Nieuwjaar. We vieren dit vandaag. Met symbolen en rituelen, met muziek, dans en een hapje.

Afghanistan kwam in augustus sterk in het nieuws. De taliban namen er opnieuw de macht, en voerden de sharia weer in. Mensenrechten zijn er niet langer van tel. Wie kon, probeerde het land te ontvluchten. Wie dat niet kon, leeft er in grote angst. Mohammad Nader Farhad werkte er voor de Verenigde Naties en kon met veel geluk het land ontvluchten. Hij vertelt ons over zijn werk, de huidige situatie in het land, de vlucht naar België en zijn leven hier bij ons. Daarna gaan we in kleine groepjes in gesprek met Afghaanse vluchtelingen over het leven in hun en ons land. Maar gelukkig is er ook tijd om te feesten. Noroez is het Afghaanse (en ook Iraanse) Nieuwjaar. ze vieren dit op 20 maart. Het feest kent veel symbolen en rituelen. Die leren we kennen. En vervolgens is er tijd voor muziek, dans en een hapje. Een namiddag die je zal bijblijven.


Het informatieve luik zal gedeeltelijk in het Engels plaatsvinden.


Inschrijven is noodzakelijk.

Praktisch

Het informatieve luik zal gedeeltelijk in het Engels plaatsvinden.

Sessies

 • zo 20 maart '22
  14:00 - 17:00
  Opvangcentrum Westakkers - Opvangcentrum Westakkers

Locatie(s)

 • Opvangcentrum Westakkers Grote Baan 111
  9100 Sint-Niklaas Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 8
 • Met korting
  € 4
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Mohammad Nader Farhad

Medewerker van UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Afghaanse vluchteling.
Meer over Mohammad Nader Farhad

In samenwerking met