INFOSESSIE van labo naar kliniek: therapieën voor asbestkanker in ontwikkeling

© Canva

Infosessie: nieuwe geneesmethoden voor asbestkanker

Start di 1 februari '22
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Free: € 0
Alle tarieven

Waar Paterskerk Sint-Niklaas
Truweelstraat 210
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Ondanks het verbod op asbest is er nog steeds een toename in patiënten met asbestkanker. De manier waarop deze kanker behandeld wordt, bevindt zich momenteel op een belangrijk kantelpunt. In deze infosessie gaan we dieper in op de nieuwe geneesmethoden voor asbestkanker. Op 16 februari is aansluitend een begeleid labobezoek mogelijk.

Verwacht je deze avond aan een infosessie over de nieuwe geneesmethoden die ontwikkeld worden voor asbestkanker. Hoewel de productie en het gebruik van asbest in ons land al meer dan 20 jaar geleden verboden werd, blijft het aantal patiënten met asbestkanker toenemen. Zo krijgen in België nog steeds elk jaar ongeveer 300 personen deze diagnose. De manier waarop asbestkanker behandeld wordt, bevindt zich momenteel op een belangrijk kantelpunt. Ook onderzoekers aan de Universiteit Antwerpen wijden zich volop aan het ontwikkelen van nieuwe behandelingen. In het Universitair Ziekenhuis Antwerpen wordt, in nauwe samenwerking met AZ Nikolaas (Sint-Niklaas) en AZ Maria-Middelares (Gent), bovendien al een nieuwe therapie voor asbestkanker getest.


Aansluitend op de infosessie is er op 16 februari een begeleid labobezoek in het Centrum voor Oncologisch Onderzoek of het Centrum voor Celtherapie en Regeneratieve Geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen en het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Dit labobezoek is alleen voor deelnemers aan de infoavond. Inschrijven voor het labobezoek kan ook tijdens de infosessie van 1 februari.


Inschrijven is noodzakelijk. Dit is een activiteit van STOFF vzw in samenwerking met Avansa Waas-en-Dender, Universitair Ziekenhuis Antwerpen, Universiteit Antwerpen en Bond Moyson.


OPGELET: Het tonen van een Covid Safe Ticket + identiteitskaart is noodzakelijk (mag op papier of digitaal) en je moet ook een mondmasker dragen.

Praktisch

OPGELET: Het tonen van een Covid Safe Ticket + identiteitskaart is noodzakelijk (mag op papier of digitaal) en je moet ook een mondmasker dragen.

Sessies

 • di 1 februari '22
  20:00 - 22:00
  Paterskerk Sint-Niklaas - Paterskerk

Locatie(s)

 • Paterskerk Sint-Niklaas Truweelstraat 210
  9100 Sint-Niklaas Toon op kaart

Prijs

 • Free
  € 0

Begeleiding

Prof. Dr. Evelien Smits

Meer over Prof. Dr. Evelien Smits

Dr. Elly Marcq

Meer over Dr. Elly Marcq

Dr. Koen Deschepper

Meer over Dr. Koen Deschepper

Prof. Dr. Eva Lion

Meer over Prof. Dr. Eva Lion

In samenwerking met

 • Universitair Ziekenhuis Antwerpen
 • Universiteit Antwerpen
 • Bond Moyson
 • STOFF vzw