In gesprek met 'kinderen van de migratie'

© Canvas

met getuigen uit de Canvasreeks

Start ma 6 november '23
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 6
Alle tarieven

Waar CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren-Waas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

We kijken naar fragmenten uit de Canvasreeks Kinderen van de migratie. Drie indrukwekkende getuigen uit de reeks vertellen ons hun eigen ervaringen i.v.m. de thema's die aan bod komen: onderwijs, arbeid, vrouwen, racisme, blijven of terugkeren, en het leven hier. We gaan met hen in gesprek.

Kinderen van de migratie is een succesvolle documentaire reeks op Canvas die het verhaal vertelt van de arbeidsmigratie naar ons land sinds de Tweede Wereldoorlog. Deze mensen kwamen naar België om er te werken. Ze kregen er kinderen en kleinkinderen. Velen besloten hier te blijven.

We kijken samen naar fragmenten uit deze reeks en gaan erover in gesprek met drie getuigen uit de reeks.

Umit Kamali is een dertiger die veel te vertellen heeft over discriminatie op school, omgaan met de eigen culturele achtergrond, de ondernemingszin van zijn vader, integratie en diversiteit in het algemeen. Hij werkt nu bij de Vlaamse Gemeenschap.

Abdellah Zahnoun spreekt met enorme emotie en respect over zijn vader die als analfabeet naar België gekomen is. Zelf heeft hij na een aanvankelijk moeilijk parcours en heel hard werken zijn weg gevonden en werd hij eigenaar van een keten van bakkerijen.

Naget Dahmany is logistiek medewerker in het UZ Antwerpen. Ze vertelt graag over haar moeder, die drie jobs combineerde en dagen van 18 uur klopte toen haar man, ziek geworden in de Metallurgie, niet meer kon werken.


Zij zijn vanavond aanwezig en vertellen ons hun vaak indrukwekkende ervaringen en die van hun ouders. In groep wisselen we erover van gedachten.

Veel thema's komen aan bod. Alles kan besproken worden: de migrant als arbeider, de situatie van vrouwen, onderwijs, blijven of terugkeren, racisme en discriminatie, de uitbouw van het leven hier, enz.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • ma 6 november '23
  19:30 - 22:00
  CC Ter Vesten - Mediazaal

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 6
 • Met korting
  € 3
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Umit Kamali

Getuige uit de Canvasreeks 'Kinderen van de migratie'
Meer over Umit Kamali

Abdellah Zahnoun

Getuige uit de Canvasreeks 'Kinderen van de migratie'
Meer over Abdellah Zahnoun

Naget Dahmany

De vader van Naget Dahmany werd in 1960 in Marokko gerekruteerd als bouwarbeider in Frankrijk. Vijf…
Meer over Naget Dahmany

In samenwerking met

 • Gastvrij Beveren