In gesprek met 'kinderen van de migratie'

© Canvas

met getuigen uit de Canvasreeks

Start ma 5 december '22
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 5
Alle tarieven

Waar Avansa Waas-en-Dender vzw
Rode Kruisstraat 23
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

We kijken naar fragmenten uit de Canvasreeks Kinderen van de migratie. Twee getuigen uit de reeks, Naget en Umit, vertellen ons hun eigen ervaringen i.v.m. de thema's die aan bod komen: onderwijs, arbeid, vrouwen, racisme, blijven of terugkeren, en het leven hier. We gaan met hen in gesprek.

Kinderen van de migratie is een succesvolle documentaire reeks op Canvas die het verhaal vertelt van de arbeidsmigratie naar ons land sinds de Tweede Wereldoorlog. Deze mensen kwamen naar België om er te werken. Ze kregen er kinderen en kleinkinderen. Velen besloten hier te blijven.


We kijken samen naar fragmenten uit deze reeks en gaan erover in gesprek met Naget Dahmany en Umit Kamali, twee getuigen uit de reeks. Zij zijn vanavond aanwezig en vertellen ons hun vaak indrukwekkende ervaringen en die van hun ouders. In groep wisselen we erover van gedachten.


Vele thema's komen aan bod. Alles kan besproken worden: de migrant als arbeider, de situatie van vrouwen, onderwijs, blijven of terugkeren, racisme en discriminatie, de uitbouw van het leven hier, enz.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • ma 5 december '22
  19:30 - 22:00
  Avansa Waas-en-Dender vzw - Lokaal 1.1 (1ste verdieping - rechterhoek)

Locatie(s)

 • Avansa Waas-en-Dender vzw Rode Kruisstraat 23
  9100 Sint-Niklaas Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 5
 • Met korting
  € 2,5
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Naget Dahmany

De vader van Naget Dahmany werd in 1960 in Marokko gerekruteerd als bouwarbeider in naar Frankrijk.…
Meer over Naget Dahmany

Umit Kamali

Getuige uit de Canvasreeks 'Kinderen van de migratie'
Meer over Umit Kamali

In samenwerking met