In gesprek met 'kinderen van de migratie'

© Canvas

met getuigen uit de Canvasreeks

Start di 25 oktober '22
14:00 - 16:30

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar LDC 't Plein
Kloosterstraat 30
9200 Baasrode

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

We kijken naar fragmenten uit de Canvasreeks Kinderen van de migratie. Twee getuigen uit de reeks, Naget en Abdellah, vertellen ons hun eigen ervaringen i.v.m. de thema's die aan bod komen: onderwijs, arbeid, vrouwen, racisme, blijven of terugkeren, en het leven hier. We gaan met hen in gesprek.

Kinderen van de migratie is een succesvolle documentaire reeks op Canvas die het verhaal vertelt van de arbeidsmigratie naar ons land sinds de Tweede Wereldoorlog. Deze mensen kwamen naar België om er te werken. Ze kregen er kinderen en kleinkinderen. Velen besloten hier te blijven.

We kijken samen naar fragmenten uit deze reeks.

Naget Dahmany en Abdellah Zahnoun zijn twee getuigen uit de Canvasreeks. Zij zijn aanwezig en vertellen ons hun ervaringen en die van hun ouders. In groep wisselen we van gedachten over die ervaringen en over hoe wij er zelf naar kijken.

De fragmenten selecteren we uit de verschillende thema's die aan bod kunnen komen, mee afhankelijk van de getuigen van het moment: de migrant als arbeider, vrouwen, onderwijs, blijven of terugkeren, racisme, de uitbouw van hun leven hier, zijn enkele van deze thema's.


Naget Dahmany (° 1957) is logistiek medewerker in het UZ Antwerpen. Ze heeft o.a. een indrukwekkend verhaal over haar moeder, die drie jobs combineerde en dagen van 18 uur klopte toen haar man, ziek geworden in de Metallurgie, niet meer kon werken.

Abdellah Zahnoun (° 1962) spreekt met enorme emotie en respect over zijn vader die als analfabeet naar België gekomen is. Zelf heeft hij na een aanvankelijk moeilijk parcours en heel hard werken zijn weg gevonden: hij is de eigenaar van een keten van bakkerijen.


Inschrijven is noodzakelijk.


Praktisch

Meer info, inschrijven en betalen: 052 25 70 90 of mail ldc.plein@ocmw.dendermonde.be

Sessies

  • di 25 oktober '22
    14:00 - 16:30
    LDC 't Plein - LDC 't Plein

Locatie(s)

Prijs

  • Gratis
    € 0

Begeleiding

Abdellah Zahnoun

Getuige uit de Canvasreeks 'Kinderen van de migratie'
Meer over Abdellah Zahnoun

Naget Dahmany

De vader van Naget Dahmany werd in 1960 in Marokko gerekruteerd als bouwarbeider in naar Frankrijk.…
Meer over Naget Dahmany

In samenwerking met

  • LDC 't Achterpoortje