Hyperdiversiteit in Brussel

© Hans Vandecandelaere

Op stap met Hans Vandecandelaere

Start za 21 oktober '23
10:20 - 15:30

1 sessie

Prijs

Standaard: € 11
Alle tarieven

Waar Station Brussel Noord
Albert II-laan
1000 Brussel

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Onderzoeksjournalist Hans Vandecandelaere peilde bij 160 Brusselaars hoe zij de diversiteit in de stad ervaren en ermee omgaan. Wat houdt de stad nog samen? Op cruciale plekken in de stad houden we halt en belicht Hans de thema's die er toepasselijk zijn. Zie ook www.hyperdiversbrussel.be.

Onderzoeksjournalist Hans Vandecandelaere interviewde 160 Brusselaars uit velerlei sectoren en beroepsgroepen. Hij peilde naar hoe zij de diversiteit in de stad ervaren en ermee omgaan. Wat lukt en wat lukt niet? Het resultaat vind je in 46 bijzonder boeiende afleveringen of artikels op de site www.hyperdiversbrussel.be. Hans beschrijft er de complexe realiteiten achter huisvesting, armoede, gezondheidszorg, cultuurleven, onderwijs, opvoeding, religie, economie, ouder worden en jong zijn in Brussel. Voor deze geleide wandeling filtert hij de essenties uit zijn onderzoek. Op cruciale plekken in de stad houden we halt en belicht Hans de thema's die er toepasselijk zijn. Met als hamvraag: als verschil de norm is, wat houdt de stad dan samen? Brussel in vele facetten, jou gebracht door een kenner en verteller.


Afspraak om 10u20 aan het Noordstation (aan de trappen aan de hoofduitgang aan de kant Albert II-laan). We vertrekken stipt om 10u30. 's Middags eten we samen in een gezellig restaurantje. Reken op iets meer dan 20 euro. Die betaal je ter plaatse. De wandeling eindigt aan de Anderlechtse slachthuizen.


Noodnummer de dag zelf: 0468 03 89 72.


Inschrijven is noodzakelijk.

Praktisch

Afspraak om 10u20 aan het Noordstation (aan de trappen aan de hoofduitgang aan de kant Albert II-laan). We vertrekken stipt om 10u30. 's Middags eten we samen in een gezellig restaurantje. Reken op iets meer dan 20 euro. Die betaal je ter plaatse. De wandeling eindigt aan de Anderlechtse slachthuizen. Noodnummer de dag zelf: 0468 03 89 72.

Sessies

 • za 21 oktober '23
  10:20 - 15:30
  Station Brussel Noord - trappen hoofduitgang - kant Albert II-laan

Locatie(s)

 • Station Brussel Noord Albert II-laan
  1000 Brussel Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 11
 • Met korting
  € 5,5
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Hans Vandecandelaere

Auteur, onderzoeksjournalist en stadsgids
Meer over Hans Vandecandelaere