Hoe ziet jouw ideale samenleving eruit?

© Motief vzw

Workshop Diversegem

Start ma 21 februari '22
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 4
Alle tarieven

Waar CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren-Waas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In een superdiverse samenleving is het steeds opnieuw wennen aan nieuwe vraagstukken en invloeden. Beeld je in dat we helemaal opnieuw konden beginnen: hoe zou onze nieuwe gemeente of organisatie er dan moeten uitzien volgens jou? Je komt het te weten in deze interactieve workshop.

In een superdiverse samenleving is het steeds opnieuw wennen aan nieuwe vraagstukken en invloeden. Velen onder ons vinden houvast in een overtuigde levensbeschouwing, als basis van identiteit, als iets dat betekenis en richting geeft. Voor anderen is levensbeschouwing irrelevant, misschien zelfs noodlottig kwaad. Zo lijken we soms lijnrecht tegenover elkaar te staan. En toch heeft iedereen zo’n pakketje waarden en normen dat richting geeft aan ons leven en dat onze kijk op ‘de ander’ kleurt. Onze eigen kijk lijkt soms de meest logische, maar willen we het samenleven in diversiteit écht recht aandoen, dan vraagt dat van ieder van ons een stevige dosis inlevings- en onderhandelingsvermogen.


Beeld je in dat we helemaal opnieuw konden beginnen: hoe zou onze nieuwe gemeente of organisatie er dan moeten uitzien volgens jou? Welke afspraken zijn nodig om het samenleven en -werken zo aangenaam mogelijk te maken? Samenleven in diversiteit vereist dat we ons oefenen in het maken van compromissen. Diversegem is een speelse gespreksmethodiek om te oefenen in het omgaan met de vele verschillende perspectieven in de samenleving.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • ma 21 februari '22
  19:30 - 22:00
  CC Ter Vesten - Mediazaal

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 4
 • Met korting
  € 2
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Jo Dirix

Jo volgde de lerarenopleiding in Hasselt en studeerde filosofie en ethiek aan de Vrije Universiteit…
Meer over Jo Dirix

In samenwerking met

 • Motief vzw