Habibi: lief en leed van LGBT-moslims in Vlaanderen

© Canva

De Laatste Dinsdag

Start di 28 september '21
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 5
Alle tarieven

Waar CC Lokeren - Torenstraat
Torenstraat 1
9160 Lokeren

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Lgbt en moslim? Dat kan en mag toch niet? Bestaat dat wel?’ Het lijkt een tegenstrijdigheid, roept vragen op, reacties van ongeloof, verwondering en onbegrip. Bij sommigen een mate van weerstand en zelfs weerzin. Een lezing over gender, diversiteit, identiteit en multiculturaliteit.


De inschrijvingen starten op 26 juli 2021.

In zijn boek Habibi brengt Wim Peumans, op basis van bekroond, jarenlang onderzoek, openhartige en vaak ontroerende portretten van lgbt-moslims in België en Nederland. Uit de verhalen spreekt een strijd tussen twee werelden: de wereld van de ouders en die van lgbt’s. Gekneld tussen hoop en angst, verwachtingen en dromen, spreken en zwijgen, ontkenning en acceptatie, familie en seksualiteit, God en zichzelf, zijn de mannen en vrouwen die Wim sprak vooral op zoek naar liefde; naar iemand die ze habibi – mijn liefje – kunnen noemen. Tijdens deze lezing over zijn boek gaat Wim dieper in op bepaalde aspecten en gaat hij nadien in dialoog met het publiek.


Inschrijven is noodzakelijk.

Praktisch

De vorming gaat door in de Torenstraat. Wil je op de hoogte gehouden worden van het werk van Wim Peumans? Alle info en nieuwsbrief via: www.wimpeumans.be

Sessies

 • di 28 september '21
  20:00 - 22:00
  CC Lokeren - Torenstraat - Torenstraat

Locatie(s)

 • CC Lokeren - Torenstraat Torenstraat 1
  9160 Lokeren Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 5
 • Met korting
  € 2,5
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Wim Peumans

Wim Peumans (1984) is schrijver. Hij behaalde een doctoraat in antropologie (KU Leuven) en was…
Meer over Wim Peumans

In samenwerking met

 • CC Lokeren - Torenstraat