Goed wonen voor ouderen

© Canva

Wonen leefbaar maken en houden

Start di 16 november '21
14:00 - 15:30

1 sessie

Prijs

Free: € 0
Alle tarieven

Waar Den Bond
Kleinhulst 4
9220 Hamme

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wordt prettig wonen onbetaalbaar? Hoe ziet ons woonbeleid er uit? Is deze aangepast aan alle groepen in de maatschappij? In het bijzonder voor wie een jaartje ouder wordt? Professor en woonexpert Pascal De Decker schetst de situatie en biedt mogelijke antwoorden en perspectieven in gesprek met het publiek.

Is een vrijstaande woning nog mogelijk en verantwoord in Vlaanderen? Wordt prettig wonen onbetaalbaar? Heeft de Vlaming nog altijd een baksteen in de maag? Zijn er genoeg sociale woningen? En zijn onze woningen en het woonbeleid afgestemd op mensen die iets ouder worden? Vragen en thema's die anno 2021 al maar prangender worden.


Woonexpert Pascal De Decker (KUL) schetst in zijn verhaal het woonbeleid en het Vlaamse woonmode en zoomt hierbij in op de noden van ouderen. Via concrete voorbeelden, praktische tips en een blik vooruit onderzoekt hij samen met het publiek hoe dit in de toekomst anders kan of moet.

Een lezing die de blik verruimt, ideeën geeft en aanzet tot concrete acties. Denk vandaag met ons mee en zet zelf de eerste stappen voor je warme oude dag.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

  • di 16 november '21
    14:00 - 15:30
    Den Bond - Zaal Den Bond

Locatie(s)

Prijs

  • Free
    € 0

Begeleiding

Pascal De Decker

Woonexpert, studeerde sociologie en ruimtelijke planning aan de Rijksuniversiteit Gent en behaalde…
Meer over Pascal De Decker

In samenwerking met