Gender: waarover gaat het?

© Flickr

Het belang van gender in je levensloop en in de samenleving

Start wo 23 maart '22
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 5
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Sint-Niklaas
Hendrik Heymanplein 3
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wat is gender? Hoe verhouden gender en geslacht zich tot elkaar? Hoe kijken we voorbij de hokjes man/vrouw? In deze workshop nodigen we je uit om zelfkritisch te reflecteren op je eigen overtuigingen en je directe omgeving. We werken met herkenbare voorbeelden, tips en tricks.

Wat is gender? Hoe werkt gender, zowel in onze eigen levens als in de samenleving? Hoe kijken we voorbij de hokjes man/vrouw? Hoe zit het genderdenken ingebakken in ons onderwijs en op de arbeidsmarkt? Hoe voeden we genderbewust onze kinderen op?


We staan stil bij biologische en maatschappelijke verschillen tussen mannen en vrouwen. We gaan in gesprek over de betekenis van mannelijkheid en vrouwelijkheid en maken ons een genderbewuste blik eigen. We bekijken ideeën en verwachtingen rond gender die we doorgaans als vanzelfsprekend beschouwen, maar dat niet per se zijn. In deze workshop nodigen we je uit om zelfkritisch te reflecteren op je eigen overtuigingen en je directe omgeving. We werken met herkenbare voorbeelden, tips en tricks.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • wo 23 maart '22
  20:00 - 22:00
  Bibliotheek Sint-Niklaas - Conferentiezaal

Locatie(s)

 • Bibliotheek Sint-Niklaas Hendrik Heymanplein 3
  9100 Sint-Niklaas Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 5
 • Met korting
  € 2,5
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Helena Bonte

Helena Bonte is stafmedewerker en vormings- en trajectbegeleider bij RoSa vzw - kenniscentrum voor…
Meer over Helena Bonte

In samenwerking met

 • Rol en Samenleving (RoSa) vzw