Filmvoorstelling Tandwolf

© Tandwolf

Mensen op de vlucht - getuigenis en gesprek met journalist Ng Sauw Tjhoi bij Café Odisee

Start do 25 april '24
19:00 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 5
Alle tarieven

Waar Odisee
Hospitaalstraat 23
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De film vertelt vertelt het verhaal van Hawa, een jonge Afrikaanse vrouw die op zoek is naar haar broer Dembé. Ze is alleen, ziek en op de dool. Fictie is vervlochten met interviews met vluchtelingen, experts en anderen. Na de film gaan we in gesprek met een nieuwkomer en een expert.

Tandwolf is een documentair filmproject waarin regisseur Marc Frans journalistiek, fictie en dans mixt. Het werk vertelt het verhaal van Hawa, een jonge Afrikaanse vrouw die op zoek is naar haar broer Dembé. Ze is alleen, ziek en op de dool, maar haar sterke karakter houdt haar overeind… De tandwolf – een oud Vlaams woord voor tandbederf of cariës – waaraan haar personage in de film lijdt, mag ook gezien worden als metafoor voor mensen op de vlucht.


De fictiescènes zijn vervlochten met interviews waarin journalist Ng Sauw Tjhoi spreekt met vluchtelingen, experts en anderen die nauw rond de problematiek werken.


Na de film vragen we Tjhoi en een nieuwkomer naar hun ervaringen als vluchteling en welke weg zij zien voor ons vluchtelingenbeleid.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • do 25 april '24
  19:00 - 21:00
  Odisee - Kaho

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 5
 • Met korting
  € 0
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Tjhoi Ng Sauw

Voormalig VRT-journalist en radiomaker
Meer over Tjhoi Ng Sauw

In samenwerking met