Effectief reageren op discriminerende uitspraken

© © Ivo Delrue

Start do 31 maart '22
13:30 - 16:00

1 sessie

Prijs

Free: € 0
Alle tarieven

Waar Online activiteit
ONLINE Van thuis uit 1
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Je hoort iemand een neerbuigende of discriminerende uitspraak doen over vluchtelingen. Hoe reageer je zo dat het effect heeft? Uitwisseling van ervaringen en ideeën centraal staat. We zoeken naar de motieven achter een discriminerende uitspraak en gaan na wat mogelijke reactiestrategieën zijn.

Een vrijwilliger maakt een neerbuigende opmerking over vluchtelingen. Een familielid spreekt steeds negatief over ‘die vreemdelingen’. Een bezoeker zegt iets onaangenaams over een andere bezoeker. Hoe kun je zo reageren dat het effect heeft? Dit is een actieve vorming waarbij uitwisseling van ervaringen en ideeën centraal staat. Deze vorming is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over discriminerende uitspraken en hoe ermee aan de slag te gaan.

In deze vorming staan we stil bij een begrippen als stereotypen, vooroordelen en discriminatie en houden we onszelf een spiegel voor. We zoeken naar de motieven die kunnen schuilen achter een discriminerende uitspraak en gaan na wat mogelijke reactiestrategieën zijn.

Als deze activiteit volzet is, zet je dan zeker op de wachtlijst. Misschien krijg je de plaats van iemand die annuleert. En als we later deze activiteit nog eens opnieuw organiseren, dan verwittigen we jou daarover.


Ben je ingeschreven maar kun je toch niet meedoen, annuleer dan alstublieft. Dan krijgt iemand anders jouw plaats. Mail naar info@avansa-wd.be

Praktisch

Dit is een online activiteit, via het platform Microsoft Teams. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goede internetverbinding nodig om te kunnen deelnemen. Na inschrijving ontvang je (ten laatste) de dag zelf een link waarmee je kan deelnemen. Ben je ingeschreven maar kun je toch niet meedoen, annuleer dan alstublieft. Dan krijgt iemand anders jouw plaats. Mail naar info@avansa-wd.be

Sessies

 • do 31 maart '22
  13:30 - 16:00
  Online activiteit - Via je computer of smartphone

Locatie(s)

 • Online activiteit ONLINE Van thuis uit 1
  9100 Sint-Niklaas Toon op kaart

Prijs

 • Free
  € 0

Begeleiding

Stijn Tondeur

consulent integratie bij het Agentschap Integratie en Inburgering
Meer over Stijn Tondeur

In samenwerking met