Eenzaamheid bij ouderen

© Canva

Oorzaken en mogelijke oplossingen

Start wo 11 oktober '23
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 6
Alle tarieven

Waar CC Jan Tervaert
Kaaiplein 34
9220 Hamme

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Eenzaamheid doet letterlijk pijn. Het isolement maakt mensen zwaarmoedig en depressief. Eenzaamheid is een uitdaging die in een vergrijzende samenleving om maatregelen vraagt. Hannelore Stegen (Society and Ageing Research Lab (SARLab)) presenteert de resultaten uit het eenzaamheidsonderzoek bij ouderen. Uiteraard maken we tijd voor al je vragen.

Eenzaamheid komt niet alleen bij ouderen voor en ouderdom staat niet gelijk aan eenzaam zijn. Toch is het thema van eenzaamheid wel een uitdaging die in een vergrijzende samenleving om maatregelen vraagt. Hannelore Stegen (Society and Ageing Research Lab (SARLab)) presenteert resultaten uit het eenzaamheidsonderzoek bij ouderen.


Ze schetst tijdens deze lezing onder meer een beeld over de prevalentie van eenzaamheid. Daarnaast gaat ze dieper in op mogelijke methodes en het belang van afstemming op maat om eenzaamheid bij ouderen aan te pakken.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • wo 11 oktober '23
  19:30 - 22:00
  CC Jan Tervaert - CC Jan Tervaert

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 6
 • Met korting
  € 3
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Hannelore Stegen

Hannelore Stegen werkt als doctoraatsonderzoeker in de Agogische Wetenschappen aan de Vrije…
Meer over Hannelore Stegen

In samenwerking met

 • Wijkraad Hamme-Centrum
 • Seniorenraad Hamme
 • wijkraad Hamme-Zogge