Dekoloniserings- wandeling door Antwerpen

© © KMMA, Tervuren

Op zoek naar sporen van ons koloniaal verleden

Start do 17 maart '22
14:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 8
Alle tarieven

Waar Entrepot Du Congo
Vlaamse kaai 42
2000 Antwerpen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Guy Poppe vertelt verhalen over de banden tussen de stad Antwerpen en Congo. Ga mee op deze wandeling en ontdek hoe er tot op vandaag nog steeds sporen zijn van ons koloniaal verleden in monumenten, instellingen, straatnamen en persoonlijke ervaringen.

Guy Poppe vertelt verhalen over de banden tussen de stad Antwerpen en Congo. Die waren het intensiefst in de periode 1885-1914. Op verzoek van koning Leopold II, startte een netwerk van Antwerpse ondernemers, vaak zakenlui, politici en edellieden, bedrijven op in Congo. Ze dreven handel met koloniale waren zoals rubber en verdienden zo een fortuin. Die verhalen doet hij op plaatsen waar hij de band met Congo duidelijk kan maken. Dat kan een monument zijn, een standbeeld, een instelling, een plek of een straatnaam. Hij maakt duidelijk welke mechanismen er speelden en af en toe trekt hij het verhaal door tot de dag van vandaag of voegt hij een persoonlijke ervaring toe. De wandeling duurt 3 uur. Ze vertrekt op het Zuid en eindigt aan het Centraal Station.


Noodnummer de dag zelf: 0468 11 40 52.


Inschrijven is noodzakelijk.

Praktisch

De wandeling duurt 3 uur. Ze vertrekt op het Zuid en eindigt aan het Centraal Station.
Noodnummer de dag zelf: 0468 11 40 52.

Sessies

 • do 17 maart '22
  14:00 - 17:00
  Entrepot Du Congo - Entrepot Du Congo

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 8
 • Met korting
  € 4
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Guy Poppe

Als radiojournalist bij de VRT bracht Guy Poppe jarenlang verslag uit over Afrika en maakte hij…
Meer over Guy Poppe

In samenwerking met

 • Team Internationale Samenwerking stad Sint-Niklaas
 • Dienst Welzijn Sint-Niklaas