De moedige weg van verkracht naar veerkracht

© Canva

Lore Baeten getuigt over haar ervaring

Start di 29 november '22
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaard: € 5
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Sint-Niklaas
Hendrik Heymanplein 3
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wanneer je verkracht wordt, dan breekt er iets. Je lichaam, je tederheid, je onschuld, je hart. Lore Baeten schreef twee jaar geleden haar boek ve(e)rkracht en vertelt vanavond haar persoonlijke verhaal.

Wanneer je verkracht wordt, dan breekt er iets. Je lichaam, je tederheid, je onschuld, je hart. Wanneer je verkracht wordt, dan zit je volledig aan de grond. Hoe leer je opnieuw recht te staan? Lore Baeten heeft jaren gezocht naar een manier om haar verkrachting te begrijpen en te plaatsen. Vandaag beseft ze dat het deel van haarzelf is, iets dat ze moet en wil erkennen in plaats van verdringen. Erover zwijgen is geen optie meer. Ve(e)rkracht is een boek voor iedereen die wil verwerken, loslaten en begrijpen, dat wat vaak niet te begrijpen valt. Het is de moeilijke en vaak eenzame weg van verkracht naar veerkracht. Een zoektocht vol pijn, onbegrip, angst, maar vooral ook liefde en geluk.


Deze lezing kadert in de internationale campagne 'Orange the world' tegen geweld tegen meisjes en vrouwen. Want geweld op vrouwen is helaas nog steeds alomtegenwoordig.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • di 29 november '22
  19:30 - 21:30
  Bibliotheek Sint-Niklaas - Bibliotheek Sint-Niklaas

Locatie(s)

 • Bibliotheek Sint-Niklaas Hendrik Heymanplein 3
  9100 Sint-Niklaas Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 5
 • Met korting
  € 2,5
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Lore Baeten

Auteur Lore Baeten werkte voor haar boek samen met PUNT vzw: een advies- en informatiecentrum over…
Meer over Lore Baeten

In samenwerking met