De kip met de gouden eieren

© Poppentheater Pedrolino

Humoristisch poppentheater over armoede en huurproblematiek

Start zo 23 oktober '22
10:30 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 5
Alle tarieven

Waar Vrije Ateliers
Rode Kruisstraat 25
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In dit humoristische poppentheater krijg je een inkijk in het leven van mensen in armoede. Deze voorstelling kadert in de Internationale dag van Verzet tegen Armoede (17 oktober). Dit spektakel is voor jong en oud.

Boer Nelis is arm maar eerlijk. Hij woont samen met zijn vrouwtje op een hoeve waar hij dag en nacht moet werken voor een hongerloon. Hij slaagt er niet in om de pacht te betalen en dreigt uit zijn huis gezet te worden en dakloos te worden. Nelis droomt ervan rijk te zijn zoals de baron van het dorp. Op zekere dag krijgt hij bezoek van het mannetje zonder naam dat van nergens komt en ook geen huis meer heeft. Hoewel Nelis zelf bijna niets heeft, deelt hij toch het weinige eten dat er is met zijn gast en daarvoor wordt hij beloond: zijn kip begint ineens gouden eieren te leggen. Maar meteen komen er kapers op de kust en Nelis krijgt er ineens andere en nog zwaardere zorgen bij. Na heel wat avonturen komt Nelis tot het besluit dat hij ook zijn rijkdom moet delen om echt gelukkig te zijn …


Deze voorstelling kadert in de Internationale dag van Verzet tegen Armoede*.


*Internationale dag van Verzet tegen Armoede

17 oktober is de Werelddag van het verzet tegen Armoede. Jaarlijks brengen armoedeorganisaties armoede onder de aandacht van het grote publiek. Het ontstaan ervan gaat terug tot 17 oktober 1987 toen een 100.000 mensen op Trocadéro in Parijs verzamelden, waar de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens ondertekend werd in 1948, om slachtoffers van extreme armoede, geweld en honger te herdenken. (Bron: https://www.netwerktegenarmoede.be)


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • zo 23 oktober '22
  10:30 - 12:00
  Vrije Ateliers - Vrije Ateliers - grote zaal

Locatie(s)

 • Vrije Ateliers Rode Kruisstraat 25
  9100 Sint-Niklaas Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 5
 • Met korting
  € 2,5
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Dieter Vanoutrive

voorzitter vzw Pedrolino, speler, tekstschrijver, regisseur
Meer over Dieter Vanoutrive

In samenwerking met

 • Polsslag