De Achterblijvers

© Geert Schuermans

Hoe de vloer onder de lagere middenklasse wegzakt

Start di 10 oktober '23
19:00 - 21:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Dendermonde
Kerkstraat 111
9200 Dendermonde

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In zijn jongste boek, ‘De achterblijvers’, schetst Geert Schuermans in verhalen van vijf gezinnen hoe de lagere middenklasse stilaan moet vechten om niet kopje-onder te gaan. Schuermans geeft een stem aan mensen die in het maatschappelijk debat amper aan bod komen.

Door de koopkrachtcrisis komen steeds meer gezinnen in de problemen. Niet alleen mensen in armoede kunnen de eindjes niet meer aan elkaar knopen, maar ook onder de lagere middenklasse zakt de vloer weg. Socioloog Geert Schuermans schreef er een boek over. De achterblijvers is een ontroerend portret van mensen die zich volledig smijten en toch tekortschieten.

"Ik wilde mensen in beeld brengen die niet in armoede leefden, maar slechts een tik nodig hadden om in de problemen te komen. Eerst de coronacrisis en nu de inflatie die door het dak gaat, zijn voor velen die tik.”


In zijn lezing bekijkt hij hoe mensen aan de onderkant van de sociale ladder omgaan met zaken als werk, politiek, klimaatverandering en gezondheid. Wat kunnen we aan die harde realiteit doen? Laat je raken en verontwaardigen, maar laat je ook inspireren.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • di 10 oktober '23
  19:00 - 21:00
  Bibliotheek Dendermonde - Bibliotheek Dendermonde

Locatie(s)

 • Bibliotheek Dendermonde Kerkstraat 111
  9200 Dendermonde Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Geert Schuermans

Geert Schuermans is socioloog. Hij werkt al meer dan 10 jaar voor organisaties die aan…
Meer over Geert Schuermans

In samenwerking met