Coöperatieve kruidenierswinkel

© BLOUM coop

Inspirerend bezoek met nagesprek

Start za 26 november '22
14:00 - 16:30

1 sessie

Prijs

Standaard: € 15
Alle tarieven

Waar Bloum
Bondgenotenstraat 174
1190 Vorst

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Op basis van samenwerking een voedingswinkel openen waar je zelf mee bepaalt welke producten in de rekken staan? Dat is het verhaal van de coöperatieve buurtwinkel Bloum. We maken kennis met hun aanbod en gaan in dialoog met hun leden. Daarna praten we verder in een nabijgelegen koffiebar.

Buren die samen een voedingswinkel oprichten en er als lid kunnen winkelen. Steeds meer burgers kiezen voor kleinschalige samenwinkels die een alternatief zijn voor de supermarkt. Omdat ze op een gezellige manier willen winkelen en kunnen vertrouwen op de duurzame keuzes van het beleid, die ze samen hebben bepaald.

Samenwinkels zijn vaak een stukje voordeliger dan traditionele biosupermarkten, terwijl ze een eerlijk prijs geven aan hun leveranciers. Omdat ze geen overdaad aan keuzes aanbieden en omdat de winkel zelf niet gedreven is uit winstbejag.


We gaan vandaag op bezoek bij Bloum, een coöperatieve buurtwinkel in Vorst. We maken kennis met hun aanbod en gaan in dialoog met hun leden. Daarna praten we verder in een nabijgelegen koffiebar.


Inschrijven is noodzakelijk.


Noodnummer de dag zelf: 0479 441 650.

Praktisch

Noodnummer de dag zelf: 0479 441 650.

Sessies

 • za 26 november '22
  14:00 - 16:30
  Bloum - Bloum

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 15
 • Met korting
  € 7,5
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Arthur Follebout

Medewerker Wervel
Meer over Arthur Follebout

In samenwerking met