Bezoek voedselbos Pomona

© Pomona

Educatief boslandbouwpad

Start za 25 september '21
10:00 - 12:30

1 sessie

Prijs

Free: € 0
Alle tarieven

Waar Voedselbos Pomona
Pannekeetstraat
9170 Meerdonk

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Een voedselbos is een bos(je), zodanig ontworpen dat er voortdurend eetbaar lekkers te vinden is. Net zoals een natuurlijk bos bestaat het uit verschillende lagen. Zo zal je steeds hoge notenbomen vinden, met daarnaast fruitbomen, bessenstruiken, kruiden, doorlevende groenten enz. De oogst is divers en gespreid over het hele jaar.

Bezoek het nagelnieuw educatief boslandbouwpad van Pomona cvba. Boerin Stéphanie De Caluwé tekende de plannen voor dit voedselbos en gidst ons door dit toekomstig paradijs. Ze vertelt over de minutieus uitgekozen fruit- en notenbomen, bessenstruiken, haagjes, voederstroken, bloemen en kruiden. Ze wijst hoe insecten, bijen, egels en andere kleine helpertjes zich uit de naad werken om voor lekkers te zorgen. Met de jaren vergroot de opbrengst. Laat je inspireren door deze fijne plek. Misschien een eerste aanzet voor een mini-voedselbos in je eigen tuin?


Voor wie met de wagen komt: Parkeren best in het begin van de straat (aan het pleintje) en dan een klein stukje wandelen.


Inschrijven is noodzakelijk.

Praktisch

Voor wie met de wagen komt: Parkeren best in het begin van de straat (aan het pleintje) en dan een klein stukje wandelen.

Sessies

 • za 25 september '21
  10:00 - 12:30
  Voedselbos Pomona - In het bos

Locatie(s)

 • Voedselbos Pomona Pannekeetstraat
  9170 Meerdonk Toon op kaart

  Pomona voedselbos, Pannekeetstraat (tussen wandelknooppunt 95 en 94) in Meerdonk

Prijs

 • Free
  € 0

Begeleiding

Stephanie De Caluwé

voedselboscoördinator Pomona
Meer over Stephanie De Caluwé

In samenwerking met

 • Pomona cvba