Bezoek Red Star Line Museum in Antwerpen

© Red Star Line Museum

Rondleiding met gids

Start za 23 april '22
14:00 - 15:30

1 sessie

Prijs

Standaard: € 8
Alle tarieven

Waar Red Star Line Museum
Montevideostraat 3
2000 Antwerpen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Twee miljoen passagiers maakten met de stoomschepen van Red Star Line de oversteek naar Amerika. Nu is het een museum dat je moet gezien hebben, met centraal de verhalen van mensen, op zoek naar geluk en een beter leven. Jij koopt ter plaatse zelf een ticket. Wij zorgen voor de gids.

Met hun hele hebben en houden in enkele koffers, nemen miljoenen mensen tussen 1873 en 1934 de boot van Europa naar Amerika, op zoek naar geluk en een beter leven. Het is een verhaal over hoge verwachtingen en diepe teleurstellingen. De overtocht naar de VS en Canada begint voor velen in de havenloods van de Antwerpse Red Star Line, de legendarische rederij met rode ster in de vlag. Het Red Star Line Museum begraaft zich niet in het verleden. Migratie is van overal en van alle tijden. Je treedt in de voetsporen van mensen die je voorouders hadden kunnen zijn.

Vandaag wonen er mensen van over heel de wereld in Antwerpen, meer dan 165 verschillende nationaliteiten in totaal. En allemaal hebben ze hun eigen verhaal. Een verhaal van spanning en angst, maar ook van enthousiasme, avontuur en hoop op een betere toekomst. Ook hun verhalen mogen niet vergeten worden.

Wil je nadien nog naar de tijdelijke tentoonstelling Vooral mens i.v.m. 70 jaar Genève, dan kan dat natuurlijk.


Het toegangsticket is niet inbegrepen in de deelnameprijs. Jij koopt ter plaatse zelf een ticket, of je gebruikt je museumpas. Wij zorgen voor de gids.


Noodnummer de dag zelf: 0468 11 40 52.


Inschrijven is noodzakelijk.

Praktisch

Het toegangsticket is niet inbegrepen in de deelnameprijs. Jij koopt ter plaatse zelf een ticket, of je gebruikt je museumpas. Wij zorgen voor de gids. Noodnummer de dag zelf: 0468 11 40 52.

Sessies

 • za 23 april '22
  14:00 - 15:30
  Red Star Line Museum - Red Star Line Museum

Locatie(s)

 • Red Star Line Museum Montevideostraat 3
  2000 Antwerpen Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 8
 • Met korting
  € 4
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

gids Experience Antwerp

Het Red Star Line Museum vertelt op de authentieke plek van de historische rederij op het Antwerpse…
Meer over gids Experience Antwerp

In samenwerking met