Bezoek aan PermaFungi

© Permafungi

Van koffiegruis tot paddenstoel

Start vr 10 juni '22
9:30 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 40
Alle tarieven

Waar Tour & Taxis
Havenlaan 86
1000 Brussel

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Ontdek hoe bio oesterzwammen gekweekt worden in de kelder van Tour&Taxis. PermaFungi verandert lokaal opgehaalde koffiedrab van biokoffie tot meststof voor hun paddenstoelen. Bezoek de paddenstoelenkwekerij, maak je eigen kweekkit en oogst enkele weken later thuis 300 gram oesterzwammen.

Daal af in de kelders van Tour en Taxis. Hier haken stedelijke landbouw en circulaire economie naadloos in elkaar. Krijg tekst en uitleg over paddenstoelen kweken op koffiegruis, hoe het koffiegruis verandert naar compost dat gebruikt wordt op een stadsboerderij in Brussel. Resterende compost wordt ingeschakeld bij de productie van lampenkappen. Alles geserveerd op een bedje van participatief beheer en sociale doelstellingen.

Na de rondleiding fabriceer je je eigen kweekkit. Je leert koffiedik, mycelium en stro te mengen tot je eigen persoonlijke paddenstoelenkit. Je neemt je zelfgemaakt souvenir mee naar huis. Na ongeveer een maand oogst je je eigen oesterzwammen.

De deelnemersprijs omvat je eigen kweekkit.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • vr 10 juni '22
  9:30 - 12:00
  Tour & Taxis - Permafungi

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 40
 • Met korting
  € 20
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Stijn Roovers

medewerker Permafungi
Meer over Stijn Roovers

In samenwerking met

 • Minaraad Dendermonde