Bezoek aan opvangcentrum Westakkers

© Opvangcentrum Westakkers

Hoe voelt het om nieuwkomer te zijn in België?

Start za 7 oktober '23
14:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 5
Alle tarieven

Waar Opvangcentrum Westakkers
Grote Baan 111
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Op deze rondleiding in het Rode Kruisopvangcentrum Westakkers krijg je een grondig beeld over hoe het is om nieuwkomer te zijn in België.

Tijdens deze rondleiding in het Rode Kruis opvangcentrum Westakkers krijg je een grondig beeld over hoe het is om nieuwkomer te zijn in België. Je krijgt inzicht in de asielprocedure en in de praktische kant van samenwonen in een collectief opvangcentrum. Wat zijn de rechten en plichten van een verzoeker om internationale bescherming? Mag je als verzoeker werken? Kunnen kinderen naar school? Je komt het op een interactieve manier te weten!


Noodnummer de dag zelf: 0494 11 11 09.


Inschrijven is noodzakelijk. Afspraak om 13.50 aan het onthaal. Gelieve er zeker om 14 uur stipt te zijn zodat we met de hele groep in één keer door het onthaal kunnen gaan.

Praktisch

Afspraak om 13.50 uur aan het onthaal van het opvangcentrum. Gelieve er zeker stipt te zijn zodat we met de hele groep in één keer door het onthaal kunnen gaan. Noodnummer de dag zelf: 0494 11 11 09.

Sessies

 • za 7 oktober '23
  14:00 - 17:00
  Opvangcentrum Westakkers - Opvangcentrum Westakkers

Locatie(s)

 • Opvangcentrum Westakkers Grote Baan 111
  9100 Sint-Niklaas Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 5
 • Met korting
  € 2,5
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Franciska Aelbrecht

Educatief medewerker (Focus op diversiteit en burgerparticipatie) Ik volg onder andere Dialoog, de…
Meer over Franciska Aelbrecht

In samenwerking met