Bezoek aan Kazerne Dossin

© Christophe Ketels

Over vervolging en mensenrechten in oorlogstijd

Start do 2 december '21
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 4
Alle tarieven

Waar Kazerne Dossin
Goswin de Stassartstraat 153
2800 Mechelen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Kazerne Dossin biedt een verhaal over de Holocaust en mensenrechten. Een gids begeleidt het bezoek en biedt ons een beeld van wat zich afgespeeld heeft tijdens deze zwarte bladzijde uit onze geschiedenis.

Vanuit Kazerne Dossin werden tussen 1942 en 1944 meer dan 25 000 Joden en Zigeuners naar Auschwitz-Birkenau gedeporteerd. In deze ‘wachtkamer van de dood’ herdenkt een nieuw museum en memoriaal de tienduizenden slachtoffers van Jodenvervolging in ons land. In het indrukwekkend museumgebouw van architect Bob Van Reeth wordt het verhaal verteld van de antisemitische maatregelen van de nazi’s, de razzia’s, het onderduiken, het verzet en de uiteindelijke deportatie vanuit Mechelen. Kazerne Dossin bekijkt en analyseert ook schendingen van de mensenrechten vandaag.


Het toegangsticket is niet inbegrepen in de deelnameprijs en wordt ter plaatse afgerekend.


Noodnummer de dag zelf: 0472 21 77 89.


Inschrijven is noodzakelijk.

Praktisch

Het toegangsticket is niet inbegrepen in de deelnameprijs en wordt ter plaatse afgerekend. Noodnummer de dag zelf: 0472 21 77 89.

Sessies

 • do 2 december '21
  14:00 - 16:00
  Kazerne Dossin - Kazerne Dossin

Locatie(s)

 • Kazerne Dossin Goswin de Stassartstraat 153
  2800 Mechelen Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 4
 • Met korting
  € 2
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Gids Dossin Kazerne

Meer over Gids Dossin Kazerne

In samenwerking met