Bamboe - van traditie naar high-tech

© Canva

Een verassend veelzijdige plant

Start do 24 februari '22
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 11
Alle tarieven

Waar Avansa Waas-en-Dender vzw
Rode Kruisstraat 23
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Bamboe: een bijzonder veelzijdige plant. Bamboe kleding, huisraad en speelgoed liggen in de winkelrekken. Is het ook bruikbaar als bouwmateriaal?

Bamboe is een bijzonder veelzijdige plant. Bamboe kleding, huisraad en speelgoed liggen in de winkelrekken en bamboeparket is aan een opmars bezig. Wist je dat in Azië bamboe al eeuwen gebruikt wordt als bouwmateriaal? Hun bamboe constructies en stellingen zijn minstens even goed als de stalen staketsels in onze straten.

Bamboe is een ecologisch goed: een belangrijke voedselbron voor vele diersoorten, een grondstof voor groene energie en een bron van inspiratie voor de hoogtechnologische samenleving in het westen.

Bamboe is meer dan enkel een plant. Bamboe staat voor de Oosterse traditie (traditionele voorwerpen, voedsel, medicijnen,...) en wordt al eeuwen gebruikt als bouwmateriaal.

Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • do 24 februari '22
  19:30 - 22:00
  Avansa Waas-en-Dender vzw - Lokaal 1.1 (1ste verdieping - rechterhoek)

Locatie(s)

 • Avansa Waas-en-Dender vzw Rode Kruisstraat 23
  9100 Sint-Niklaas Toon op kaart

Prijs

 • Standaard
  € 11
 • Met korting
  € 5,5
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Geert Potters

Was docent Universiteit Antwerpen voor Bio-Ingenieurs en stimuleerde vele onderzoeken en acties…
Meer over Geert Potters

In samenwerking met