Armoede in Hamme: vroeger en nu

© Freddy Hylenbroeck

Al wandelend in gesprek over armoede

Start vr 10 maart '23
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaard: € 6
Alle tarieven

Waar Sint-Pietersbandenkerk
Markt
9220 Hamme

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Inschrijven voor deze activiteit is helaas niet meer mogelijk. Bekijk alternatieven

Armoede, verborgen én zichtbaar, uit het verleden en heden ten dage. We gaan op stap met gids Freddy Huylenbroeck door Hamme met een bijzondere invalshoek.

Hamme was vroeger één van de armste plaatsen in Vlaanderen. Vandaag is die erfenis nog niet volledig verdwenen. Je wandelt in het centrum van Hamme en leert over de touwslagerijen en brouwerijen, en hoe deze met elkaar verbonden waren. Je hoort en ziet hoe de tegenstellingen tussen arm en rijk ook vandaag nog voortleven, maar ook hoe mensen elkaar konden en kunnen vinden in carnaval en de Hamse Wuiten. We eindigen in 't Verhoog, waar we warm ontvangen worden met soep, koffie en een babbel (inbegrepen in deelnameprijs).


De wandeling is geïnspireerd door het boek Mensen achter de dijk van de Hamse schrijver Filip De Pillecyn. Na de wandeling kunnen geïnteresseerden het boek aankopen aan verminderd tarief.


Inschrijven is noodzakelijk.


Noodnummer de dag zelf: 03 292 35 94.

Praktisch

Noodnummer de dag zelf: 03 292 35 94.

Sessies

 • vr 10 maart '23
  10:00 - 12:00
  Sint-Pietersbandenkerk - Sint-Pietersbandenkerk

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 6
 • Met korting
  € 3
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Freddy Huylenbroeck

kunstrecensent en voorzitter Archeologisch Museum Van Bogaert-Wouters vzw
Meer over Freddy Huylenbroeck

In samenwerking met

 • Ontmoetingscentrum 't Verhoog