Armoede in Hamme vroeger en nu

© Flickr

Al wandelend in gesprek over armoede

Start do 21 oktober '21
13:00 - 15:30

1 sessie

Prijs

Standaard: € 4
Alle tarieven

Waar ID+ Art Collectief
Sint-Jansstraat 27
9220 Hamme

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Armoede, verborgen én zichtbaar, uit het verleden en heden ten dage. We gaan op stap met gids Freddy Huylenbroeck door Hamme met een bijzondere invalshoek.

Hamme was vroeger één van de armste plaatsen in Vlaanderen. Vandaag is die erfenis nog niet volledig verdwenen. Je wandelt in het centrum van Hamme en leert over de touwslagerijen en brouwerijen, en hoe deze met elkaar verbonden waren. Je hoort en ziet hoe de tegenstellingen tussen arm en rijk ook vandaag nog voortleven, maar ook hoe mensen elkaar konden en kunnen vinden in carnaval en de Hamse Wuiten. We eindigen in 't Verhoog, waar we warm ontvangen worden met een koffie en een babbel.


Noodnummer de dag zelf: 0468 11 40 52.


Inschrijven is noodzakelijk.

Praktisch

Noodnummer de dag zelf: 0468 11 40 52.

Sessies

 • do 21 oktober '21
  13:00 - 15:30
  ID+ Art Collectief - ID+Art Collectief

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 4
 • Met korting
  € 2
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Freddy Huylenbroeck

Curator en gids ID+ Art Collectief Hamme
Meer over Freddy Huylenbroeck

In samenwerking met

 • Ontmoetingscentrum 't Verhoog