Armoede en het effect op kinderen en jongeren

© canva

Een verhaal vanuit de praktijk

Start do 21 oktober '21
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaard: € 5
Alle tarieven

Waar Odisee
Hospitaalstraat 23
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Kinderen en jongeren zijn maatschappelijk kwetsbaar, zeker als ze in armoede leven. Corona vergrootte nog de sociale ongelijkheid en maakt het extra lastig voor deze jongeren. Verhalen en voorbeelden van uitsluiting uit verschillende steden en bevolkingsgroepen.

Wat is maatschappelijke kwetsbaarheid? Welk effect heeft armoede op kinderen en jongeren in België? En hoe heeft corona de sociale ongelijkheid vergroot? Ikrame Kastit is coördinator van Uit De Marge vzw. Ze organiseren het jeugdwerk en jeugdbeleid voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren in Vlaanderen. Verhalen en voorbeelden van uitsluiting kennen ze als geen ander. Ze vertellen je een verhaal uit Antwerpen, maar ook verhalen uit andere steden, plattelandssteden en verschillende bevolkingsgroepen.


Inschrijven is noodzakelijk.

Sessies

 • do 21 oktober '21
  19:30 - 21:30
  Odisee - Kaho

Locatie(s)

Prijs

 • Standaard
  € 5
 • Met korting
  € 0
  Wie heeft recht op de prijs met korting? * Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Begeleiding

Ikrame Kastit

coördinator Uit de Marge vzw
Meer over Ikrame Kastit

In samenwerking met

 • Polsslag